2011-05-05 18:05:07• hírek • Póti Orsolya

Mesével és dalokkal búcsúztak a maturandusoktól

Minden évben nagy esemény a végzős osztályok szalagtűző ünnepsége, és idén sem volt ez másként a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. A tanárok bátorító szavakkal, a tizenegyedikes diákok pedig mesével és zenés összeállítással, majd a hagyományos szimbólummal - szalaggal és szegfűvel - búcsúztak el a maturandusoktól.

Május 5-én, csütörtök délután került sor szalagtűző ünnepségre a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében, ahol szülők, tanárok és végzős diákok fogadták a tizenegyedikes osztályok meglepetés műsorát, valamint az iskolavezetők bátorító szavait.

A rendezvényt Vajas Petra és Földes Emese diákok nyitották, átadva a szót a gimnázium lelkészének Ilonczai Zsombornak, aki bibliai igével indította köszöntő beszédét. Ilonczai felemelő beszéde után Boga Ferenc aligazgató szólt a végzősökhöz.

-Nem csak azért vártátok ezt a napot, mert kicsit kizökkent a mindennapok monotonságából, hanem azért is, mert ez az utolsó nap, amit a nagy megmérettetés előtt együtt tölthettek diáktársaitokkal és tanáraitokkal. Szerintem minden iskola olyan, amilyen diákokat nevel, és nekem úgy tűnik, hogy ezen napon nagyon szépek vagytok. Adjon az Isten éles elmét, meleg szívet ahhoz, hogy jól döntsetek az életben - kívánta az aligazgató.

A köszöntőbeszédek sora után kezdetét vette a tizenegyedikes osztályok - Csapó-Ilyés Attila földrajztanár, Tolnai Adrien vallástanárnő és Elek Kinga informatika tanárnő osztályának - meglepetésműsora, ami nem volt más mint Benedek Elek, A csillagász, a lopó, a vadász meg a szabó című meséjének színpadi megjelenítése.

Az előadás mellett a diákok dalcsokorral és fotós összeállítással búcsúztak a maturandusoktól, végezetül pedig sor került az esemény fénypontja a szalagok és szegfűk feltűzésére. A diákok és tanárok ez alkalommal Molnár Ágota angoltanárnő osztályától, a XII.A-tól, Lovász Erzsébet magyartanárnő osztályától, a XII.B., valamint Papp Piroska biológia tanárnő osztályától, a XII. C. osztálytól vettek búcsút.





Képgaléria:

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: